Ψάθα Βιέννης,Υλικό για χειροποίητη τσάντα

Η Ψάθα Βιέννης είναι ένα όμορφο  και καλαίσθητο υλικό.Το έχουμε συναντήσει στο παρελθόν στις χειροποίητες καρέκλες,το χρησιμοποιούσαν  καρεκλάδες.Τώρα για την τεχνική μας ,θα  τροποποιήσουμε λίγο την ντελικάτη Βιεννέζικη Ψάθα....Θα δούμε τα αρχικά βήματα σε σχέση με τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε....


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να  κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε την τσάντα μας και να κόψουμε το κομμάτι που χρειαζόμαστε,μιας και είναι με το μέτρο.Καθαρίζουμε προσεχτικά τις άκρες,αφήνοντας ελάχιστα δοντάκια από το υλικό.Καλό είναι μόλις την κόψουμε,όχι αργότερα,να περάσουμε με κόλλα σιλικόνης (θερμόκολλα) περιμετρικά του υλικού...να είναι αρκετά ζεστή.... ώστε να διασφαλίσουμε την αντοχή της στο πλέξιμο που θα γίνει αργότερα.
 Το επόμενο στάδιο είναι το πλέξιμο και φυσικά πιο νήμα θα χρησιμοποιήσουμε.Εδώ θα δούμε δύο υλικά, το φαρδύ νήμα Κορδέλα Lurex και το ντελικάτο πιο λεπτό,αλλά πλακέ νήμα mix Saten καρούλι.Η φαντασία μας και η δημιουργικότητα μας μπορούν να σκεφτούν ένα σωρό υλικα και σχέδια τσαντών. Στην περίπτωση που το ένωμα της τσάντας γίνει με Κορδέλα ξεκινάμε από ένα σημείο ,καλύτερα όχι από το σημείο που θα είναι το καπάκι,και κάνουμε με το βελονάκι μας βουβό ή μονό ποδαράκι (η ονομασία αλλάζει),δηλ παίρνουμε μία φορά και κλείνουμε παίρνοντας νήμα
 Στην περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα υλικό πιο φίνο όπως το mix saten,τα πράγματα αλλάζουν λίγο για να έχουμε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.Αφήνουμε ένα κουτάκι από την ψάθα περιμετρικά ή και δύο κουτάκια και κάνουμε αλυσιδάκια με το βελονάκι περιμετρικά,και συνεχίζουμε να πλέκουμε στον αέρα όλο το πλεκτό μας μέχρι και εκεί που θέλουμε.Το τελικό στάδιο σε αυτό το σημείο είναι να κολλήσουμε ή να το αφήσουμε απλά ,το πλεκτό μας να καλύψει την ψάθα που αφήσαμε περιμετρικά.
Αυτά είναι τα πρώτα βήματα για την σωστή χρήση της ψάθας,δεν είναι τα βήματα μίας ολοκληρωμένης τσάντας,παρακάτω ακολουθούμε ότι και στην τεχνική του Καμβά για τσάντες.
Φιλικά, Κατερίνα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις