ωχ!!...είπα την λέξη ξήλωμα!! Χειροποίητη τσάντα sos!

αχ!..Συμβουλές προς ναυτιλομένους χειροτέχνες....Σήμερα συνειδητοποίησα, ότι έχω να γράψω στο blog του handibrand, ένα ολόκληρο χρόνο!
Και μετά αυτόματα, σκέφτεσαι πόσα πράγματα έχουν γίνει αυτό τον χρόνο. Πόσα γκάζια δημιουργίας , χωρίς πατημένο το φρένο. Και αμέσως έρχεται στο μυαλό μου, τα τόσα κορίτσια που "μεγάλωσαν" μαζί μ εμένα και το handibrand. Μεγάλωσαν και το χόμπυ τους, που έγινε  εταιρεία, που πήραν μέρος σε εκθέσεις, που μοιραστήκαμε μαζί το άχγος  της  καθε σαιζόν , που μιλήσαμε λίγο πιο βαθιά για τα δεδομένα στην Χώρα μας, που έκλεισαν μαγάλες δουλειές , κάποιες στο εξωτερικό.
Μέσα σ αυτό τον χρόνο έχω λάβει άπειρα μηνύματα για να δώσω συμβουλές, για να ορίσω περίπου τι τιμή πρέπει να δωθεί μία χειροποίητη τσάντα, για να επιβεβαιώσω αν η εργασία φαίνεται επαγγελματική ή καλή, για να λύσουμε μαζί κάποιο πρόβλημα πριν φτάσουμε στο ξήλωμα.! Ωχ...είπα ξήλωμα...δευτερη φύση πια...για όλες μας!
Και ξαφνικά νιώθω και τύψεις που δεν απάντησα άμεσα, που δεν βοήθησα όσο πρέπει, που...που..
Θα σας γράψω σαν να πιστευω πως με εμπιστεύεστε...
- Μπορείτε να πετύχετε όποιο στόχο θέλετε. Ναι μπορείτε, ακόμα και αν  κανείς δεν πιστευει σ εσάς, ακόμα και αν έχετε μπει σε μία καθημερινότητα που δύσκολα ξεβολευεται.
-Ξεβολευτείτε...! όχι από τη καρέκλα, αλλά στην καρέκλα που πλέκετε και σκέφτεστε. Παρατηρώ πως πετυχημένες τσάντες , άρα και πετυχημένες πωλήσεις*...ναι κορίτσια, πάνε μαζί...φτιάχνουν όσοι ξεβολευονται δημιουργικά, δεν επαναπάβονται ότι τα ξέρουν όλα,που δοκιμάζουν..και ξέρετε τι αλλο έχω παρατηρήσει? αυτοί οι άνθρωποι πλέκουν όρθιοι..!(το κάνω και εγώ)... ναι υπάρχει και αυτό...φαντάζομαι όχι συνεχόμενα.
- * Σκεφτείτε ότι ζούμε σε μία εποχή, όπως την λένε κρίσης, και όμως οι πώληση χειροποίητων ειδών έχει αυξηθεί...μην γελιόμαστε έτσι είναι...μπορεί και το μοναδικό καλό αυτης της καταστασης στην χώρα μας. Αλλά, αξία έχει το πραγματικά ξεχωριστό χειροποίητο έργο.
- Θέλετε τα 3 πράγματα που ακολουθει μία επιτυχημένη χειροποίητη εργασία??

  -Προσοχή στην τελειότητα , οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Προσέχετε τα ενώματα, το κλείσιμο, την πλέξη σας...μην είστε συναισθηματικές πλαίχτριες...τις ξέρετε αυτές τις κυρίες?..που πλέκουν αναλογα με τα συναισθήματα που εχουν εκείνη την στιγμή, την μία σφυχτά την αλλή φορά χαλαρά...το αναφερω πολλές φορές στα μαθήματα μας.
-Μην ασχολείστε τι φτιάχνει ο άλλος , μην χάνεται τόσο πολύτιμο χρόνο σε αυτό το άθλημα, που λέγεται κουτσομπολιο τσάντας! Δεν μπορείτε να φανταστείται πόσα όμορφα πράγματα θα βγουν από μέσα σας. Και ξέρετε κάτι? αυτοί οι δημιουργοί ξεχωρίζουν πραγματικά...θέλετε? και αν ασχολούνται μαζί σας, πάλι το ίδιο κάντε....κόψτε τους συνεργάτες, φίλους που εχουν μόνο να σας πουν κουτσομπολιά για γύρω σας. Να σας πω , πως σας γράφω μέσα από την εμπειρία μου και το δημιουργικό ενστικτό μου? Αν κάποιός έχει πετύχει με ένα τρόπο, με το να γίνεστε πιστή αντιγραφή του, θα είστε μόνο αντιγραφή του.
-Μόνο μπροστά και τολμήστε , ναι μόνο μπροστά...οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά μην τις μεγαλοποιείται, κάντε πως δεν
Τσαντάκι 80 χρονών και ...μήπως γνωστές εταιρείες μιμήθηκαν τις γιαγιάδες μας?
υπάρχουν...Τολμήστε τα δύσκολα, στο Μοναδικό του δημιουργού, στο κάτι που οι αλλοι θα θέλουν να γίνουν σαν εσάς! Δεν λέω πως είναι εύκολο, θέλει αφοσίωση, θέλει δουλειά και ώρες, θέλει θυσίες, θέλει συγκέντρωση.
Μμμμ..ένα παράδειγμα....μου έχουν πει πως λειτουργώ σαν τους αθλητές σε πρωταθλητισμό, προσηλωμένη, απερίσπαστη και χωρίς το πόδι στο φρένο, που δεν ασχολούμε γύρω μου, που πετάει τα άχρηστα από πάνω του ώστε να πάει ακόμα πιο μπροστά..δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό και ας είναι όλα μαυρα...που σημειώνω πια σε εχγραφη κινητου όσα θέλω να κάνω μελλοντικά, ..είναι πολλά!...που ξυπνάω μ ένα νέο σχέδιο ή μ ενα νέο υλικό σε νήμα στο μυαλό μου...που ευτυχώς, μαζευτήκαμε μία όμοια ομάδα ανθρώπων με κοινούς  στόχους, να μοιράζομαι όλο αυτό...πολύ σημαντικό να σ αποδεχονται γι αυτό που είσαι , να νιώθεις ασφαλείς με τους συνεργάτες σου, να μην υπάρχει γκρίνια...μακριά κορίτσια από αυτήν την λέξη...
Χαμογελάστε...είναι μεταδοτικό!! τώρα όμως!!
Θα ήθελα να σας γράψω και άλλα πράγματα και σκέψεις αλλά η γραφή για σήμερα δεν προχωράει όπως θα ήθελα.
Σας φιλώ, Κατερίνα








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις