Μεγάλη τσάντα SHOPPING BAG, με την Τεχνική του Καμβά και Eco Λωρίδες




Μεγάλη τσάντα με την Τεχνική του Καμβά για τσάντες και Eco Λωρίδες
Εχω καιρό να σας γράψω,αλλά χωρίς να το καταλάβεις η ζωή δεν είναι μόνο δημιουργία,είναι τόσα αλλά πράγματα που πρέπει να διευθετήσεις...πόσα μισοτελειωμένα έργα έχω και πόσα ακόμα στο κεφάλι μου που θέλω να φτιάξω...Εδώ θα δούμε την τσάντα που αρθρογραφήσαμε το handibrand και εγώ στο περιοδικό Brava,βήμα βήμα....
FLOWER POWER                                                       
   Maxi    Shopping bag

 Για να ικανοποιήσουμε και τις λάτρεις των maxi-bag ώμου  αλλά και αυτές που προτιμούν το ιδιαίτερο στυλ αλλά αυστηρά τις τσάντες χεριού. Γαλλικό ύφασμα με στάμπα FLOWER, ουδέτερα χρώματα κατάλληλα για όλους τους τρόπους ντυσίματος αθλητικό ή μοντέρνο. 

ΥΛΙΚΑ

·         Βάση MAXI-SHOPPING BAG, Μ:34, Π:13 , Υ:28 εκ. - εμπεριέχει τον πλαστικό καμβά για τσάντες (από το κατάστημα  HANDIBRAND)
·         Λωρίδες οικολογικού δέρματος                         
(1 μτ ΚΟΚΚΙΝΟ των 2 εκ., 19 μτ παστέλ γαλάζιο του 1 εκ, 13 μτ παστέλ γαλάζιο των 2 εκ.)                  
·         200 γρ. μπλε νήμα μπάλα               (είναι προτιμότερο να μην είναι πολύ ελαστικό)           
·         2 Χερούλια ώμου δερμάτινα  70εκ  
·         4 Μεταλλικά κλιπς για τα χερούλια   
·      ·         Ειδική βελόνα του handiBRAND       
   Βελονάκι ν. 4,5     Πάτος τσάντας  μπλε, large                              
·     Ψαλίδι                                        
·        Θερμοκόλλα (πιστόλι σιλικόνης)                                                       ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ  MAXI-SHOPPING BAG

Το μοντέλο, βάση με καμβά SHOPPING BAG, εμπνευσμένο από τις τελευταίες τάσεις της μόδας, μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε πάρα πολλά σχέδια στις πλευρές της τσάντας μας. Σ’ αυτό το σχέδιο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε τις οικολογικές λωρίδες.
Να θυμάστε ότι το σχέδιο δημιουργείται με φαντασία και με τη χρήση των χρωμάτων που εσείς θεωρείτε πιο κατάλληλα.    

εικονα 1

εικόνα 3

εικόνα 2
 Καταρχήν κάνουμε την οριζόντια πλέξη, περνώντας τις  λωρίδες όπως στο σχέδιο ανάμεσα στα τετράγωνα του ειδικού καμβά, και  μετατοπίζουμε τις γραμμές ώστε να αποκτήσουμε (όταν θα κάνουμε και την κάθετη πλέξη) ένα σχέδιο στυλ  ψαθωτού HANDIBRAND.
Για να περάσουμε την λωρίδα των 2 εκ. όπως δείχνουν οι εικόνες, κόψτε το οριζόντιο δίχτυ του καμβά που τον διαχωρίζει ανάμεσα στα                                 2 τετράγωνα, έτσι ώστε να σχηματιστούν                                     πολλά συνεχόμενα ορθογώνια, διαστάσεων                                  1Χ2 εκ.


ΣΧΗΜΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ
·         Γραμμές αρ 1-2 λωρίδων πάστελ γαλάζιου του 1 εκ
·         Γραμμή αρ. 3 λωρίδα κόκκινη των 2 εκ
(την θεωρώ μια ενιαία γραμμή φαρδιά
 μετά το κόψιμο του σημείου ένωσης)
·         Γραμμή αρ. 4 λωρίδα παστέλ γαλάζιου του 1 εκ.
·         Γραμμή αρ 5 λωρίδα π. γαλάζιου του 1 εκ.
·         Γραμμή αρ. 6 λωρίδα π. γαλάζιου του 1 εκ. και ούτω καθεξής.
·         Τελευταία γραμμή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ( θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια με νήμα μπάλας και βελονάκι)

*** Όλες οι τσάντες «shopping bag» κατασκευάζονται κομμάτι - κομμάτι με τρόπο ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ, γι αυτό μην τρομάζετε εάν αποκλίνουν κάποιο εκατοστό από αυτά που αναφέρονται. Το σχέδιο σας θα ολοκληρωθεί παρ’ όλα αυτά χωρίς πρόβλημα!







  

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΜΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΩΝ, για να μην κινδυνεύσετε να μείνετε χωρίς υλικά πριν τελειώσει η κατασκευή.  



 Συνεχίστε  με το οριζόντιο σχέδιο σύμφωνα με τις εικόνες





Με τη βοήθεια της βελόνας αρχίστε την πλέξη των κάθετων λωρίδων, σύμφωνα με το σχέδιο, ανάμεσα στις οριζόντιες λωρίδες μέχρι να καλύψετε εντελώς τον καμβά. Για τις κάθετες στήλες θα χρησιμοποιήσουμε μόνο λωρίδες χρώματος παστέλ γαλάζιου 2εκ.
 

 Μόλις ολοκληρωθεί η πλέξη, η πλευρά της τσάντας σας είναι σχεδόν έτοιμη. Αρχίστε να θερμαίνετε την θερμοκόλλα,  ώστε να ζεσταθεί πολύ καλά.







 Εντωμεταξύ δεν σας μένει παρά να τακτοποιήσετε τις κομμένες λωρίδες  που περισσεύουν. Οι πάνω θα καλύψουν το πάνω άκρο τσάντας καλύπτοντας τον καμβά  Κόψτε τα όλα στο ίδιο μέγεθος (περίπου 2 εκ. από την άκρη) και κολλήστε τα στην εσωτερική  πλευρά.                                                                         

Οι πλαϊνές λωρίδες θα μπουν στις σχισμές του καμβά στις αντίστοιχες άκρες έτσι ώστε να γίνουν ένα ενιαίο μέρος με την πλέξη και δίνοντας την εντύπωση ότι και οι λωρίδες είναι ραμμένες.  Κόψτε πάντα 1 με 2 εκ. και κολλήστε τις εσωτερικά. Για την κάθε μια από τις λωρίδες όσον αφορά το πάτο, κόψτε σύμφωνα με το σχέδιο για να μπορέσετε να τις βάλετε στα αντίστοιχα τετραγωνάκια του καμβά και να τις κολλήσετε πάντα στο εσωτερικό μέρος.


 Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζετε και τη

ν άλλη πλευρά.


Σε αυτό το σημείο, εάν το θεωρείτε απαραίτητο, μπορείτε να βάλετε φόδρα και στις δύο πλευρές, πράγμα εύκολο.
Φόδρα ή όχι, είναι ώρα να πάρετε στο χέρι νήμα μπάλα και βελονάκι (Νο 4,5). Στον επίπεδο δερμάτινο πάτο κάνουμε ένα πλήρη γύρο από αλυσιδάκια και κλείνουμε. Το ίδιο ακριβώς κάνουμε σε όλη την περίμετρο της βάσης της σχεδόν ολοκληρωμένης shopping bag




** Σταθεροποιήστε το πάτο με 4 κομματάκια νήμα, στα αντίστοιχα σημεία των άκρων των πλευρών της τσάντας προκειμένου να μην βγει στραβό το ράψιμο. Ελέγξτε ότι και το πάνω μέρος έχει τοποθετηθεί σωστά και ξεκινήστε το ράψιμο, πρώτα από τις δύο πλάγιες πλευρές και ολοκληρώνοντας με τις μπροστινές πλευρές, με τη βοήθεια των φωτογραφιών.

** να φροντίζετε να καλύπτετε στο εσωτερικό του εργόχειρου τις άκρες του νήματος που χρησιμοποιείτε  για το ράψιμο, για να γίνει μια ομοιόμορφη εργασία κυρίως αν αποφασίσετε να μην βάλετε φόδρα.
                                
Ολοκληρώστε, τοποθετώντας τα μεταλλικά κλιπ , σταθεροποιώντας τα με τα κατάλληλα εξαρτήματα και συνδέστε τα χερούλια.  


         
 ΟΠΩΣ ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ είναι η επιλογή των υλικών που κάνει τη διαφορά. Κατασκευάστε την  με δερμάτινα χερούλια, και με ένα ωραίο νήμα μπάλα ή γιατί όχι σε συνδυασμό και των δυο, για να δημιουργήσετε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Είναι ένα μοντέλο που θα μπορείτε να το κάνετε με πολύχρωμα υλικά ή μονόχρωμα σε συνδυασμό ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΣΤΥΛ!!

































 

 



















 

























 















 










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις